Fra den 15. marts 2023 (lokal tid) vil passagerer, der rejser direkte fra Danmark til Kina, have mulighed for at tage en antistoftest (inklusive en selvtest med reagenser) i stedet for en PCR-test, i betragtning af udviklingen af COVID-19-pandemien og behovet for at lette person-til-person udveksling. Personer, der tester negativt, kan rejse til Kina og skal udfylde en sundhedserklæring til toldmyndighederne før afrejse.

For at hjælpe rejsende med at forberede sig til deres rejse, har den kinesiske ambassade i Danmark opdateret “Rejsevejledningen for epidemiologisk kontrol til rejsende fra Danmark til Kina” (se vedhæftet). Vi beder jer venligst læse og følge disse retningslinjer for at undgå unødvendige forsinkelser eller forhindringer på rejsen.

Den Kinesiske Ambassade i Danmark

Den 13. marts 2023


Rejsevejledning for epidemiologisk kontrol for rejsende fra Danmark til Kina:

  1. Fjerntestning: Rejsende skal tage en nukleinsyretest eller antistoftest (inklusive en selvtest med reagenser) inden for 48 timer før ombordstigning. Kun dem med negative resultater kan rejse til Kina. Hvis resultaterne er positive, skal man vente og tage en ny test, indtil man får et negativt resultat.
  2. Tolddeklaration: Efter at have fået et negativt testresultat, skal rejsende udfylde en “Sundhedserklæringsformular for ind-/udrejse af Kina” via WeChat Mini-programmet “Customs Health Declaration” eller appen “China Customs” eller hjemmesiden (https://htdecl.chinaport.gov.cn) og indsende den.
  3. Luftfartsselskaber vil ikke længere kontrollere passagerers COVID-19 testresultater før ombordstigning.
  4. Forebyggelse af COVID-19 ombord: Passagerer skal bære maske under hele flyvningen og tage personlige forholdsregler for at minimere risikoen for at blive smittet.
  5. Ankomst karantæne: Ved ankomst til Kina skal rejsende vise deres sundhedserklæring og gennemgå en grundig inspektion af toldmyndighederne. Der vil være stikprøvevis kontrol af passagerer. Hvis sundhedserklæringen er normal, og der ikke er nogen unormale symptomer under rutinemæssig karantæne, vil passageren kunne gå ind i samfundet. Hvis der er tegn på sygdom, vil passageren blive testet og behandlet i henhold til den kinesiske lovgivning. Hvis resultatet er positivt, skal passageren isoleres eller behandles på den anbefalede måde. Hvis resultatet er negativt, vil passageren gennemgå en rutinemæssig karantæne ifølge “Frontier Health and Quarantine Law of the People’s Republic of China” og andre relevante love og forskrifter.
  6. Lokal COVID-19 forebyggelse: Efter ankomst til Kina skal rejsende overholde de lokale COVID-19 forebyggelsesregler.

(Kilde: http://dk.china-embassy.gov.cn/chn/lsfw/202303/t20230313_11039914.htm)