Den anden bølge af coronakrisen er skyllet ind over hele Europa og påvirker de forskellige landes politik, økonomi og folks levevaner i alle retninger. Kina opretholder begrebet om at bygge samfund for en fælles fremtid for menneskeheden og samarbejder derfor med andre lande om at styrke det internationale samarbejde inden for forebyggelse af smittespredningen, samt opretholde global folkesundhedssikkerhed.

Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) til behandling af en række smitsomme sygedomme, har mere end 3000 år tilbage i den kinesiske historie. I kampen mod pandemien har Kina styrket integrationen af traditionel kinesisk medicin og vestlig medicin til at forebygge og behandle virussen. Nogle traditionelle kinesiske behandlingsformer har vist sig at være effektiv, og spiller en unik og vigtig rolle i behandlingsprocessen mod COVID-19.

For at hjælpe det danske befolkning med at bekæmpe virussen, har Det Kinesiske Kulturcenter i KBH inviteret Ming Chen, som er overlæge i Klinisk Mikrobiologi og klinisk lektor på Syddansk Universitet til at holde et foredrag om den traditionelle kinesisk medicin og introducerer den rolle, som kinesisk medicinteori spiller i bekæmpelsen og forebyggelse af epidemier.

I slutningen af foredraget er der blevet demonstreret for Ba Duan Jin, som er en af de mest almindelige former for kinesisk Qi gong og bruges som en behandlende motionsform i Kina. Øvelserne sigter primært på at give kroppen sin rette holdning og fokuserer på vigtigheden af at koordinere bevægelser med vejrtrækning. Derudover kan den regulere ens følelser, lindre stress og angst; forbedre stofskiftet, hjertefunktionen og blodcirkulationen, og bidrager til at styrke immunforsvaret, hvilket er til stor fordel i den nuværende situation.

Om Ming Chen

Professor Ming Chen dimitterede med en kandidatgrad fra Guangxi Medical University, Kina i 1982. Han dimitterede fra Københavns Universitet, Danmark med en doktorgrad i Medicinsk Mikrobiologi og Immunologi i 1995. I øjeblikket beskæftiger han sig hovedsageligt med bakterievirus såsom svær akut respiratorisk syndrom coronavirus 2 (SARS-CoV-2), diagnosticering af svampe og parasitter osv. Som dansk-kinesisk videnskabsmand har professor Ming Chen mer  e end 40 års forskning og unik tværfaglig og international tænkning inden for det akademiske område i kinesisk medicin.

Se optagelsen af foredraget her:

https://youtu.be/5iX7xwte7fY

Se optagelsen af Ba Duan Jin her:

https://youtu.be/IKGpIZxgzOg